Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Συνάντηση της Γενικής Γραμματέως Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρίας Γιαννακάκη, με την Ειδική Γραμματέα Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά, κα Κατερίνα Γιάντσιου

Η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, συναντήθηκε με την Ειδική Γραμματέα Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά, κα Κατερίνα Γιάντσιου, προκειμένου να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και συντονισμού μεταξύ των δύο Γραμματειών.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα Εκπαίδευσης και στην ανάγκη αντιμετώπισης, τόσο της ελλιπούς και μη συστηματικής φοίτησης των παιδιών Ρομά στα σχολεία, όσο των μεγάλων ποσοστών σχολικής διαρροής.
Συμφωνήθηκε ότι είναι αναγκαίος ένας μακρόπνοος σχεδιασμός σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, ο οποίος θα βασίζεται τόσο στις διαπιστωμένες γενικές ανάγκες του πληθυσμού όσο και στην εξατομίκευση, αξιοποιώντας τη διεθνή εμπειρία και τις συστάσεις των Διεθνών Οργανισμών.
Η Στέγαση είναι ένα ζήτημα που εξετάζεται σε όλες τις παραμέτρους του, σε άμεση διαβούλευση με τους ΟΤΑ και τις Περιφέρειες και που οι απόπειρες επίλυσής του στο παρελθόν δημιούργησαν προβλήματα που επείγει να αντιμετωπιστούν σήμερα με τρόπο διαφανή και πρόσφορο για τους Ρομά, αλλά και με σεβασμό προς τα δικαιώματα όλων των εμπλεκομένων.
Συμφωνήθηκε επίσης να δοθεί έμφαση στις γυναίκες Ρομά που καθίστανται ευάλωτες λόγω των πολύ κακών συνθηκών διαβίωσης, και των αυξημένων περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Η ενδυνάμωση αυτών των γυναικών είναι απαραίτητη με την ανάληψη πρωτοβουλιών για την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας.
Οι δύο Γραμματείς συμφώνησαν ως προς την ανάγκη άμεσης συνεργασίας, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς για να αποφευχθούν αλληλεπικαλύψεις και διασπάθιση χρόνου, αλλά και για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα των δράσεων.

 

4 1

 

 

top banner par-2

 
Copyright © 2012. www.mariayannakaki.gr | Όλα τα νέα σήμερα newspolis.gr | Designed by Shape5.com

Η επίσημη ιστοσελίδα της Μαρίας Γιαννακάκη | υποψηφιοι, Αττική, περιφέρεια, Παρέμβαση, για την Αττική, Β' Πειραιά, Κορυδαλλός, Κερατσίνι, Νίκαια, Δραπετσώνα, Αγ. Ιωάννης, Ρέντης, Πέραμα, Πειραιάς, Ανθρώπινα, δικαιώματα, LGBT, ισότητα, Εξωτερική, πολιτική, Εθνική Άμυνα, Τουρκία, Κύπρος, Κυπριακό, Ευρωπαϊκή, Ένωση, ομοφυλόφιλοι, Ρομά