Στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Ομιλία στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Κινήματος κατά της Ρητορικής Μίσους του Συμβουλίου της Ευρώπης, Στρασβούργο, 10 Δεκεμβρίου 2014

4

 

Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι εδώ μαζί σας σήμερα, για τα εγκαίνια της Έκθεσης που παρουσιάζει τις φωτογραφίες που κέρδισαν τον διαγωνισμό που διοργανώθηκε από το Κίνημα κατά της Ρητορικής Μίσους του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την πρόσκληση και να συγχαρώ όλους τους νικητές που παρευρίσκονται, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες σε αυτό το διαγωνισμό φωτογραφίας, και να μεταφέρω τα συγχαρητήρια από την κα Anne Brasseur, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, η οποία δυστυχώς δεν μπορούσε να είναι μαζί μας σήμερα.
Το Κίνημα κατά της Ρητορικής Μίσους υπήρξε πολύ επιτυχές, από το ξεκίνημά του ενάμιση χρόνο πριν, με δραστηριότητες σε όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και όχι μόνο, χρησιμοποιώντας κάθε νέο εργαλείο επικοινωνίας και φυσικά, τη νεολαία.
Επιτρέψτε μου να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να συγχαρώ την ομάδα εργασίας για την εκστρατεία αυτή και το σύνολο των εθνικών συντονιστών για την ενέργεια και την αφοσίωσή τους. Ελπίζω ειλικρινά ότι η εκστρατεία θα συνεχιστεί, δεδομένου ότι έχει πολλές δυνατότητες προβολής και τεράστια προοπτική.
Ούσα βουλευτής, οι λέξεις αποτελούν το βασικό εργαλείο εργασίας μου, αλλά θαυμάζω το ό,τι έχετε καταφέρει να συλλάβετε σε αυτές τις φωτογραφίες. Η ευαισθητοποίηση μπορεί να λάβει διάφορες μορφές και είμαι πεπεισμένη ότι οι εικόνες μπορεί να είναι τόσο ισχυρές, όσο τα λόγια.
Χρειάζεται ένα κλάσμα του δευτερολέπτου για να τραβηχτεί μια φωτογραφία με μια φωτογραφική μηχανή, όμως ο αντίκτυπος αυτών των εικόνων θα διαρκέσει πολύ περισσότερο.
Καταφέρατε με τις φωτογραφίες σας να προωθήσετε το σεβασμό και την έννοια της συμβίωσης και να δώσετε σε όλους μας έμπνευση και ελπίδα, σε μια εποχή όπου η οικονομική κρίση φαίνεται να έχει επιδεινώσει τις εντάσεις και τις εκδηλώσεις του ρατσισμού και της ρατσιστικής βίας.
Η συμμετοχή σας σε έναν τέτοιο διαγωνισμό δείχνει το ενδιαφέρον σας για τις θεμελιώδεις αξίες που προωθούνται από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Μάλιστα, εσείς προσωποποιείτε αυτό για το οποίο αγωνιζόμαστε στο Συμβούλιο της Ευρώπης και θέλω να σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε σε αυτήν την κατεύθυνση.
Μας δείχνετε πώς να μεταδώσουμε τις θεμελιώδεις αξίες και αρχές μας στην καθημερινή μας ζωή.
Θα τιμήσουμε, κατά τη διάρκεια της συνόδου του Ιανουαρίου, την 70ή επέτειο από την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Επίσης, θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συμμαχίας κατά του Μίσους. Τα μέλη της είναι βουλευτές που δεσμεύθηκαν να καταπολεμήσουν το ρατσισμό, τη ρητορική μίσους και τη μισαλλοδοξία και θα συνεργάζονται στενά με τους εθνικούς συντονιστές της εκστρατείας του Κινήματος κατά της Ρητορικής Μίσους.
Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω σήμερα, ότι οι φωτογραφίες σας θα εμφανιστούν όχι μόνο κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, αλλά και κατά τη διάρκεια της επόμενης συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, τον Ιανουάριο του 2015, έξω από το ημικύκλιο, όπου όλα τα μέλη της Συνέλευσης και οι συμμετέχοντες στη Σύνόδο θα είναι σε θέση να τις δουν, και ελπίζω ότι αυτό θα είναι μόνο η αρχή του ταξιδιού για την έκθεση αυτή, η οποία θα μπορούσε να εκτεθεί και σε ορισμένα από τα εθνικά κοινοβούλια.
Επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω για την προσοχή σας και για μια ακόμη φορά να σας συγχαρώ για το έργο σας. Όλοι μας βασιζόμαστε σε εσάς και τη γενιά σας για την περαιτέρω προώθηση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταπολέμηση όλων των εκδηλώσεων ρατσισμού και μίσους. Όχι μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως αυτή η Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά όποτε είναι δυνατόν.

 

2

3

1

5

6

 

 

 

 

 

top banner par-2

 
Copyright © 2012. www.mariayannakaki.gr | Όλα τα νέα σήμερα newspolis.gr | Designed by Shape5.com

Η επίσημη ιστοσελίδα της Μαρίας Γιαννακάκη | υποψηφιοι, Αττική, περιφέρεια, Παρέμβαση, για την Αττική, Β' Πειραιά, Κορυδαλλός, Κερατσίνι, Νίκαια, Δραπετσώνα, Αγ. Ιωάννης, Ρέντης, Πέραμα, Πειραιάς, Ανθρώπινα, δικαιώματα, LGBT, ισότητα, Εξωτερική, πολιτική, Εθνική Άμυνα, Τουρκία, Κύπρος, Κυπριακό, Ευρωπαϊκή, Ένωση, ομοφυλόφιλοι, Ρομά