Άμυνα

Ερώτηση αναφορικά με την ηλεκτρονική δημοσιοποίηση μεταθέσεων στις ΕΔ προς τα στελέχη

Ερώτηση

 

Προς τον κ. Υπουργό
Εθνικής Άμυνας

 

Θέμα: Ηλεκτρονική δημοσιοποίηση μεταθέσεων στις ΕΔ προς τα στελέχη


Σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας υπάρχουν συγκεκριμένες εφαρμογές για ε.ε. και ε.α. στελέχη, μαθητές παραγωγικών σχολών και πολιτικό προσωπικό.
Αναφορικά με το στρκό προσωπικό, οι ενδιαφερόμενοι, με την εγγραφή τους, τηρώντας όλες τις δικλείδες ασφαλείας που προβλέπει το σύστημα, μπορούν, μεταξύ άλλων, να υποβάλουν τις επιθυμίες τους στο πλαίσιο του ανωτέρω σχεδιασμού, αναφορικά με την υποβολή δηλώσεων φρουράς προτίμησης.
Στα πλαίσια της διαφάνειας και με βάση τον νόμο 3883/2010, σύμφωνα με τον οποίο οι μεταθέσεις των στελεχών πραγματοποιούνται με μόρια, θα ήταν σκόπιμο να κατασκευασθεί κάποια αντίστοιχη ηλεκτρονική εφαρμογή για την δημοσιοποίηση όλων των μεταθέσεων, (τακτικών και εκτάκτων) με ανάλογο πίνακα μοριοδότησης των στελεχών, για όλα τα όπλα, που να ενσωματωθεί στη λειτουργία των υπαρχουσών ιστοσελίδων.
Εξυπακούεται ότι θα πρέπει να προβλεφθούν οι απαραίτητες και ισχυρές δικλείδες ασφαλείας και ο σαφής καθορισμός δικαιωμάτων, ώστε να έχουν αποκλειστικά πρόσβαση μόνο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της ασφαλούς μεταφοράς ηλεκτρονικών δεδομένων που ακολουθείται ήδη χωρίς προβλήματα.
Κατόπιν τούτων,


Ερωτάται ο κ. Υπουργός


• Στο πλαίσιο της διαφάνειας, λόγω του μέτρου μεταθέσεων με μόρια, προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία ασφαλούς ηλεκτρονικής δημοσιοποίησης όλων των μεταθέσεων ανά Γενικό Επιτελείο με παράλληλη ενσωμάτωση πίνακα κατάταξης με μοριοδότηση, με την αυτονόητη εφαρμογή αυστηρών δικλείδων ασφαλείας;

 

Η ερωτώσα Βουλευτής
Μαρία Γιαννακάκη

 

Απάντηση Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

 

popaganda

top banner par-2

 
Copyright © 2012. www.mariayannakaki.gr | Όλα τα νέα σήμερα newspolis.gr | Designed by Shape5.com

Η επίσημη ιστοσελίδα της Μαρίας Γιαννακάκη | υποψηφιοι, Αττική, περιφέρεια, Παρέμβαση, για την Αττική, Β' Πειραιά, Κορυδαλλός, Κερατσίνι, Νίκαια, Δραπετσώνα, Αγ. Ιωάννης, Ρέντης, Πέραμα, Πειραιάς, Ανθρώπινα, δικαιώματα, LGBT, ισότητα, Εξωτερική, πολιτική, Εθνική Άμυνα, Τουρκία, Κύπρος, Κυπριακό, Ευρωπαϊκή, Ένωση, ομοφυλόφιλοι, Ρομά