Πειραιάς

Ερώτηση για την εγκατάσταση πλωτής δεξαμενής στη Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Θέμα: Εγκατάσταση πλωτής δεξαμενής στη ΝΕΖ Περάματος

Από τον Φεβρουάριο του 2010 ο Πρόεδρος της Ο.Λ.Π. Α.Ε. εξήγγειλε την αγορά και εγκατάσταση μιας Πλωτής Δεξαμενής τύπου PANAMAX στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος (ΝΕΖ), προς εξυπηρέτηση των ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής Πειραιά.
Η εγκατάσταση της εν λόγω δεξαμενής αποτελεί πάγιο αίτημα των Επιμελητηρίων Πειραιά και ιδίως των εργοδοτικών Ενώσεων στον κλάδο της ναυπήγησης – επισκευής και μετασκευής πλοίων. Μάλιστα, η Ομοσπονδία Εργοδοτικών Ενώσεων Ναυπήγησης – Επισκευής και Μετασκευής Πλοίων Πειραιά ζητά η κατασκευή μιας δεξαμενής τύπου LARGE PANAMAX να γίνει στον Πειραιά από τις τοπικές επιχειρήσεις.
Δυστυχώς η σημαντική αυτή απόφαση της Ο.Λ.Π. Α.Ε. έχει μείνει ανεκπλήρωτη χωρίς καμιά ουσιαστική προσπάθεια υλοποίησής της, μολονότι έχουν παρέλθει τρία (3) έτη από την αρχική εξαγγελία προμηθείας της.
Ο οικονομικός αιμοδότης του Πειραιά είναι η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και οι υπηρεσίες στα πλοία, συντηρούν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες και επιχειρήσεις. Με την οικονομική κρίση και κλειστές τις δεξαμενές των ναυπηγείων ΕΝΑΕ ΑΕ (Σκαραμαγκάς) και Ελευσίνας κανένα πλοίο δεν προσεγγίζει τον Πειραιά προς επισκευή ή μετασκευή εδώ και δύο (2) χρόνια και η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία κινδυνεύει πλέον να αφανιστεί ολοσχερώς, ενώ εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας βάζουν λουκέτο και η ανεργία στον Πειραιά αυξάνεται ραγδαία.
Επειδή η κατασκευή της Πλωτής Δεξαμενής και η εγκατάσταση της στο Πέραμα, θα δώσει άμεσα εργασία σε εκατοντάδες επιχειρήσεις και σε χιλιάδες ανέργους, ανάσα ζωής στις εμπορικές επιχειρήσεις και γενικότερα στην πόλη του Πειραιά προς όφελος της Ν.Ε.Ζ. και της εθνικής οικονομίας της χώρας γενικότερα.

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

1.Γιατί η Ο.Λ.Π. Α.Ε. δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα στην υλοποίηση της αναγγελθείσης ανακοίνωσής της προμηθείας ή/και κατασκευής της πλωτής δεξαμενής τύπου Large Panamax;
2.Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Ναυτιλίας για την προμήθεια ή/και την κατασκευή της πλωτής δεξαμενής τύπου Large Panamax και ποιο χρονικό διάστημα υλοποίησης που θέτει;

 

Οι ερωτώσες Βουλευτές
Μαρία Ρεπούση
Μαρία Γιαννακάκη
Ασημίνα Ξηροτύρη

 

Απάντηση Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου

top banner par-2

 
Copyright © 2012. www.mariayannakaki.gr | Όλα τα νέα σήμερα newspolis.gr | Designed by Shape5.com

Η επίσημη ιστοσελίδα της Μαρίας Γιαννακάκη | υποψηφιοι, Αττική, περιφέρεια, Παρέμβαση, για την Αττική, Β' Πειραιά, Κορυδαλλός, Κερατσίνι, Νίκαια, Δραπετσώνα, Αγ. Ιωάννης, Ρέντης, Πέραμα, Πειραιάς, Ανθρώπινα, δικαιώματα, LGBT, ισότητα, Εξωτερική, πολιτική, Εθνική Άμυνα, Τουρκία, Κύπρος, Κυπριακό, Ευρωπαϊκή, Ένωση, ομοφυλόφιλοι, Ρομά