Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης έπειτα από συνάντηση με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων

Η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα προβεί σε σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Αυτό συζητήθηκε σε συνάντηση της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων, Φωτεινής Κούβελα με τη Γενική Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη στις 21/12/2016.
Η Ελλάδα, παρόλο που έχει ψηφίσει, δεν έχει επικυρώσει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας, γνωστή και ως Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Η Σύμβαση, ψηφισμένη από το 2011, εισάγει ένα ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση και πρόληψή της κακοποίησης των γυναικών αλλά και της ενδοοικογενειακής βίας γενικότερα, καθώς και για την παύση της ατιμωρησίας των θυτών και την προστασία των θυμάτων.
Η ενδοοικογενειακή βία και η βία κατά των γυναικών, σε όλες τις μορφές της, λεκτική, σωματική και ψυχολογική αποτελεί ακραία έκφραση κυριαρχίας ανάμεσα στα φύλα, ανεξαρτήτως μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου. Ειδικά μετά τα αποτελέσματα – κόλαφο που έχουν δημοσιοποιηθεί από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, αναφορικά με τη ραγδαία και δραματική αύξηση των κρουσμάτων βίας κατά των γυναικών, κατά τα χρόνια της κρίσης, η κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης από τη χώρα, αποτελεί αδήριτη ανάγκη.

 

ΓΓΙΦ

 

Copyright © 2012. www.mariayannakaki.gr | Όλα τα νέα σήμερα newspolis.gr | Designed by Shape5.com

Η επίσημη ιστοσελίδα της Μαρίας Γιαννακάκη | υποψηφιοι, Αττική, περιφέρεια, Παρέμβαση, για την Αττική, Β' Πειραιά, Κορυδαλλός, Κερατσίνι, Νίκαια, Δραπετσώνα, Αγ. Ιωάννης, Ρέντης, Πέραμα, Πειραιάς, Ανθρώπινα, δικαιώματα, LGBT, ισότητα, Εξωτερική, πολιτική, Εθνική Άμυνα, Τουρκία, Κύπρος, Κυπριακό, Ευρωπαϊκή, Ένωση, ομοφυλόφιλοι, Ρομά